Waarom een peeling de huid verbetert

Het verwijderen van de dode huidcellen van je huid is de belangrijkste stap naar huidverbetering. Naarmate we ouder worden heeft de huid steeds meer moeite om de dode huidcellen los te laten. Je huid gaat er dof en grover uitzien. Ook de huidstructuur wordt onregelmatiger. De huid verliest zijn energie en spankracht. Lijntjes, rimpels en pigmentvlekken worden zichtbaar. De huid wordt ouder; dat ga je zien en voelen.

Met een peeling gaat de huid er weer jong en energiek uitzien. Een peeling lost de dode huidcellen op waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden, rimpels, poriën en pigmentvlekken worden minder zichtbaar. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid steviger en strakker wordt.

Soorten peelings

Een scrub wordt ook wel een mechanische peeling genoemd. Met een korrel verwijder je de dode huidcellen van de huid. Een scrub werkt op de huid. Waar traditionele scrubs werken met plastic microbolletjes, gebruiken wij alleen natuurlijke ingrediënten zoals olijfpitten, walnoten, maanzaad, klaproos en rijstextracten. Het beste resultaat krijg je als er in je scrub ook fruitzuren zitten: dan werkt de scrub ook nog eens diep in je huid.

Een fruitzuurpeeling wordt ook wel een chemische peeling genoemd. Dat klinkt slecht, maar is heel natuurlijk. Het zuur van het fruit lost de tussenlaag van de dode huidcellen op. Ingrediënten kunnen daardoor de diepere huidlagen bereiken. Daardoor werkt een fruitzuurpeeling in de huid en een scrub op de huid. Er zijn verschillende soorten fruitzuren. Melkzuur, glycolzuur en salicylzuur zijn de bekendste. Ze komen uit rietsuiker, bessen, aardbeien, citrusvruchten, appels en druiven.


In een peeling kunnen ook enzymen zitten. Enzymen zijn stofjes die de eiwitten splitsen. Dit kun je vergelijken met een Pac-Man die de dode huidcellen opeet. Dit is een hele zachte manier van exfoliëren. De enzymen komen uit ananas, papaja, zoete aardappelen en pompoen.

Welke peeling is goed voor mijn huid?

Heb je een huid met lijntjes, rimpels of pigmentvlekken? Of heb je een vochtarme huid? Dan zijn peelings met melkzuur en glycolzuur goed voor jouw huid.

Heb je een vette onzuivere huid, grove poriën en ontstekingen dan is een peeling met salicylzuur goed voor jouw huid. Salicylzuur dringt diep in de poriën om daar het talg en de huidvetten te verwijderen.

Éminence Organic heeft verschillende peelings voor thuisgebruik. Ze bevatten een combinatie van scrubs, fruitzuren en enzymen. Ze zijn makkelijk in gebruik. Een belangrijk voordeel is dat alle producten die je na een peeling opbrengt veel dieper in de huid werken, waardoor je meer resultaat krijgt. Zorg er wel voor dat je na een peeling je huid beschermt met minimaal factor 30.

Behandelingen in de salon

Doordat een peeling de diepere huidlagen bereikt, is het een intensieve behandeling met veel resultaat. De peelings in de salon zijn hoger gedoseerd dan de peelings voor thuisgebruik. De peelings zullen nooit de huid beschadigen, dat is ook niet nodig om resultaat te krijgen. Welke peeling ik ook gebruik, ze ruiken allemaal heerlijk naar kersen, bessen, appel en peer. Of naar de herfst, met zoete aardappel en pompoen.