Versterk je immuunsysteem

Nu we in het corona tijdperk zitten, is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Buiten het feit dat je gezond moet eten en voldoende nachtrust moet hebben, is het versterken van je immuunsysteem erg belangrijk. Je kunt dit doen door extra vitamines te slikken. Hieronder de belangrijkste.

IMMUNOCARE, VOOR EEN KRACHTIGE AANPAK VAN HET IMMUUNSYSTEEM

Immunocare ondersteunt het immuunsysteem met een zeer brede samenstelling aan essentiële voedingsstoffen. Het is een ideale mix van ingrediënten welke op verschillende manieren positief werken op ons immuunsysteem. Naast de reguliere ingrediënten die in een multivitaminen aanwezig zijn, bevat Immunocare ook kruiden als ginseng, knoflook, Echinacea, kattenklauw en salie. Deze kruiden hebben aangetoond dat ze eveneens het afweersystemen versterken. Probiotica werkt positief op een goede darmflora en daarmee ook op ons immuunsysteem. De spijsverteringsenzymen zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen en voor een ontstekingsremmende werking in ons lichaam.

VITAMINE C ASCORBATEN

Vitamine C is natuurlijk dè bekendste vitamine die ons immuunsysteem een boost geeft en hiermee onze weerstand verhoogt. De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is dus volledig afhankelijk van de voeding. Bovendien hebben we in het huidige leefmilieu met veel stressfactoren en een sterk verarmde voedingsbodem veel meer vitamine C nodig. Vitamine C is veilig, wateroplosbaar en komt in ons hele lichaam voor.
Aangezien vitamine C een krachtig antivirale werking heeft en het de productie en functie van witte bloedcellen verbetert, zou het de afweer (immuniteit) van het lichaam versterken waardoor de klachten en de symptomen van een virusinfectie beperkt blijven. Daarnaast heeft vitamine C tal van andere belangrijke (beschermende) functies. Op basis van de talloze functies van vitamine C zijn de toepassingen eveneens talrijk.

Wanneer je graag een hoge dosering vitamine C wilt gaan innemen, is het verstandig eens te kijken welke vorm je kiest. Ascorbinezuur (de goedkoopste en meest gebruikte vorm van vitamine C) is niet altijd geschikt, daar veel mensen deze zure vitamine C minder goed verdragen. Megadoses vitamine C kunnen maagdarmklachten veroorzaken (misselijkheid, diarree). Naast ascorbinezuur is vitamine C bijvoorbeeld ook beschikbaar in de (niet-zure) vorm van vitamine C.
De C 1000 ascorbaten is een goed opneembare vorm van vitamine C, welke is ontzuurd en daardoor maagvriendelijk is.

Als onderhoudsdosering kun je 1-3 gram per dag innemen. Vanaf 2-3 gram per dag wordt de dosering al therapeutisch (indien gewenst de dosis opvoeren tot darmtolerantie, d.w.z. het optreden van diarree).
Bij griep en verkoudheid kiest men een dosis van 0,5-1 gram per uur.

D 3000 FORTE

Met de komst van het coronavirus groeit ook de bewustwording van een goed werkend immuunsysteem. Onze immuniteit is echter niet alleen belangrijk in tijd van coronacrisis. Virussen, infecties en epidemieën hebben simpelweg een evidente plek binnen onze moderne westerse samenleving. Om het complexe immuunsysteem te ondersteunen, zullen we er dus zelf verantwoordelijkheid voor moeten nemen en zorg dragen. Ons immuunsysteem kan baat hebben bij consequente suppletie. Tekorten in de vitamine D huishouding associëren we met een verhoogde auto-immuniteit alsmede een verhoogde vatbaarheid voor virussen en infecties. Daarnaast draagt vitamine D ook bij tot de instandhouding van normale botten, tanden en de werking van de spieren. Ook speelt het o.a. een rol in het celdelingsproces.
Vitamine D 3000 forte, is een speciale actieve hoog gedoseerde vorm van vitamine D in een softgel capsule. Eén capsule bevat 75 mcg vitamine D3. (3000 iu) De in vet oplosbare vitamine D zit verwerkt in zonnebloemolie voor een goede opneembaarheid.

In de salon heb ik deze supplementen op voorraad.