De 5 beste tips voor een gevoelige huid

Heb jij last van een gevoelige huid? Roodheid, bultjes, jeuk, schilfers, schrale plekjes? Het hebben van een gevoelige huid kan heel ellendig zijn. In mijn salon zie ik dagelijks wat voor impact het kan hebben op je leven.
Met de 5 beste tips geef ik je de oplossing voor een zachte en comfortabele huid.

Het is mogelijk

Mensen met een gevoelige huid hebben vaak alles al geprobeerd. Soms gaat het een tijdje goed, maar dan keert de gevoeligheid na verloop van tijd weer terug. Herken je dit?
Toch is het mogelijk om een comfortabele en zachte huid te hebben. Echt, dat kan. Geen irritatie en rode plekken meer. Gewoon de wind in zonder een schrale en pijnlijke huid. Naar je werk gaan zonder een laag foundation, gewoon omdat je huid er van nature al fantastisch uitziet!

Hoe komt het eigenlijk?

 • Vaak is het zo dat mensen met een gevoelige huid de verkeerde producten gebruiken; producten met synthetische ingrediënten kunnen de huid uit balans brengen en de huidbarrière beschadigen.
 • Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor een ingrediënt in je cosmetica.
 • Soms wordt een gevoelige huid veroorzaakt door een huidaandoening zoals rosacea en eczeem.
 • Ook de overgang naar kouder weer kan zorgen voor een gevoelige huid.
 • Stress, alcohol, roken, medicatie en teveel zon zorgen ook voor een gevoelige huid.
 • Sommige mensen hebben nu eenmaal ‘gewoon’ een gevoelige huid, net als hun vader of moeder. Maar ook voor hen is er wat aan te doen.

 De 5 beste tips

 1. Ga naar een schoonheidsspecialist voor een goed advies en een gezichtsbehandeling. Zij is gespecialiseerd in de huid en kan je helpen.

 

 1. Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten. Maar pas op, ook voor natuurlijke producten kun je gevoelig zijn. Er is niets zo krachtig als de natuur, denk maar aan een brandnetel. Lavendel en mint zijn beruchte allergie uitlokkers.

 

 1. Een gevoelige huid vindt zijn oorzaak vaak in de darmen. Eet gezond met veel groenten en gebruik probiotica om je darmen weer gezond te maken.

 

 1. Eet de goede vetten zoals vette vis, avocado en ongebrande noten. Doe olijfolie op je salade en gebruik lijnzaad. Vul je voeding aan met omega 3 supplementen. Je huid heeft deze extra ondersteuning nodig.

 

 1. Ga naar je huisarts als je vermoedt dat je een huidaandoening hebt. Soms is het even nodig om een corticosteroïden zalf te smeren. Maar pas op, blijf niet smeren want deze zalven maken je huid dunner en gevoeliger.

 

Blijf niet tobben met je huid. Sommige mensen wachten veel te lang voor ze actie ondernemen. Weet jij het niet meer, heb je alles al geprobeerd?

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsbehandeling. In deze kennismakingsbehandeling bespreken we je huid. Je krijgt een huidanalyse en advies om jouw huid weer weerbaar, zacht en comfortabel te maken. Ook krijg je een korte behandeling met de producten die goed zijn voor jouw huid.

Zet nu de eerste stap op weg naar een zachte en comfortabele huid.

Gratis kennismakingsbehandeling