Huidverzorging in de zomer

Of je dit jaar nu wel of niet op vakantie gaat, het is altijd goed om je huidverzorgingsroutine af te stemmen op het seizoen. In deze blog lees je alles over de beste huidverzorging in de zomer.

Reinigen

In de zomer is het belangrijk dat je een dubbele reiniging uitvoert. Als het goed is, gebruik je dagelijks een product met een minerale zonbeschermer. Dit moet extra goed verwijderd worden en dat kan het beste door middel van een dubbele reiniging.

Met de eerste reiniging verwijder je al het vuil, foundation en de SPF van je huid. Met de tweede reiniging- die is afgestemd op je huid- reinig je echt je huid. Als eerste reiniger is de Stone Crop Cleansing Oil van Éminence Organic erg geschikt. Buiten het feit dat het een heerlijke olie is waar je ook je oogmake-up mee kunt verwijderen, helpt het tegen de vorming van pigmentvlekken en werkt het hydraterend en helend voor je huid. Als tweede reiniger in de zomer is de Bright Skin Cleanser van Éminence Organic ideaal. Deze reiniger gaat de vorming van nieuwe pigmentvlekken tegen en verheldert de huid.

Hydrateren

Je huid heeft extra hydratatie nodig in de zomer. Vervang je huidige lotion of mist voor de Stone Crop Mist. Deze hydrateert, verfrist en verfijnt je huid. Tevens helpt hij pigmentvlekken lichter te maken.
Breng een extra hydraterend serum aan en gebruik twee keer per week een hydraterend masker. Je huid gaat er meteen fris uitzien.

Beschermen met een SPF

In de zomer is het beschermen van je huid tegen de zon het allerbelangrijkst. Je kunt een losse minerale zonnebrandcrème met een factor gebruiken, maar hoe makkelijk is het als je dagcrème al een SPF bevat? Éminence Organic heeft vier dagcrèmes die niet alleen je huid beschermen, maar ook de huidveroudering aanpakken:

  • Bright Skin Moisturizer: een anti-aging dagcrème met SPF 30. Werkt oplichtend op pigmentvlekken en gaat de vorming van nieuwe vlekken tegen. Maakt de huid mooi egaal van kleur.
  • Red Currant Protective Moisturizer: een matte anti-aging dagcrème met SPF 30, voor de gecombineerde tot vette huid. Brengt de talgproductie in balans en hydrateert de huid.
  • Tropical Vanilla Daycream: een hydraterende en voedende dagcrème met SPF 32.
  • Latte Tinted Moisturizer: een gekleurde dagcrème met vitaminen en een SPF 25. Geeft een mooie glow en finish.

Verder is er ook nog een Face Primer met SPF 23 die erg mooi is voor onder je make-up. Hij beschermt je huid niet alleen tegen UV- straling maar ook nog eens tegen het blauwe licht van je mobiel en computer. Een nog relatief onbekend fenomeen maar in de toekomst zullen we hier nog veel over horen als de schade zichtbaar wordt van onze online overuren.

Ook de rest van je huid, niet alleen in je gezicht, moet je goed beschermen. Dat doe je met de Lilikoi Mineral Defense Sport Sunscreen met factor 30. Deze laat geen witte waas achter en is makkelijk smeerbaar. Voordeel is ook, dat deze waterproof is. Ideaal dus tijdens vakantie, dagje strand of als je buiten sport.

Extra bescherming met antioxidanten

In de zomer heeft de huid extra behoefte aan antioxidanten. Antioxidanten zijn onder andere vitamine C en E. In het Citrus & Kale Serum zit een hoge concentratie vitamine C en E en daardoor zeer geschikt voor in de zomermaanden. Of stap over naar het Bright Skin serum met antioxidanten en melkzuur.

Heb jij je huidverzorging al aangepast? Ik geef je graag advies.