Waarom mannen langer mooi blijven

Opmerkelijk toch: zelfs zonder een dag- en nachtcrème blijft het gemiddelde mannengezicht langer jong dan het doorsnee vrouwengezicht. En als mannen toch rimpels krijgen, staan ze meestal prima. Kraaienpootjes bij de ogen, lachrimpels bij de mond, dat werkt. Waarom blijven mannen langer mooi dan vrouwen?

Uiteindelijk krijgen mannen diepere rimpels en groeven

De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan de vrouwenhuid. Dat komt omdat de mannenhuid meer collageen bevat. Collageen zorgt voor een stevige huid. Het collageengehalte blijft ook veel langer stabiel en zakt langzamer. Mannen blijven dus langer mooi, maar als de veroudering eenmaal begint, krijgen ze diepere rimpels. Dat komt mede omdat mannen meer spiermassa in hun gezicht hebben. Wanneer de huid verslapt en spiermassa afneemt, ontstaan diepe rimpels en groeven. Daarbij hebben mannen vaak wallen en donkere kringen onder de ogen waardoor ze er moe uit kunnen zien.

Vette huid

Mannen hebben over het algemeen meer talgklieren en meer en grotere poriën. De talgproductie is vrij hoog en blijft bij het ouder worden stabiel. Daardoor is de huid vetter en vatbaarder voor onzuiverheden en acné. Mannen hebben daarom ook minder last van een droge huid.

Gevoelige huid door scheren

Huidirritatie na het scheren is voor veel mannen een ramp. Rode bultjes, jeuk, ingegroeide haartjes, ontstekingen. Kortom: het dagelijks scheren van de baard zorgt voor een gevoelige huid.

Producten voor mannen

Hebben mannen dan andere verzorgingsproducten nodig dan vrouwen? Nee, een man met een vettere of gevoelige huid is gebaat bij precies dezelfde ingrediënten als een vrouw met dezelfde klachten. Maar omdat mannen nu eenmaal andere dingen lekker vinden ruiken en mooi vinden, bestaan er producten speciaal voor mannen. Mannen smeren over het algemeen liever met een  lichtere textuur dan een volle crème. En ze houden vaak niet van een zoete geur.

Behandeling voor mannen

De laatste jaren is het steeds vanzelfsprekender geworden dat een man naar een schoonheidssalon gaat. En terecht, hun huid heeft net als een vrouwenhuid goede verzorging nodig. Maar vaak is de eerste stap nog moeilijk. Vaderdag is een mooie gelegenheid om een gezichtsbehandeling cadeau te geven. De behandeling wordt speciaal op maat voor hem gemaakt. En omdat het Vaderdag is, krijgt hij er gratis een stevige schouder- en nekmassage  bij. Heb jij zo’n mooie man met kraaienpootjes bij zijn ogen en lachrimpeltjes bij zijn mond?  En wil je dat hij nog heel lang mooi blijft?

Maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling op maat, hij zal het zeker waarderen.