Durf jij een lik te nemen van je dagcrème?

Niet alleen wat je in je mond steekt komt in ons lichaam terecht, maar ook wat je op je huid smeert. Denk maar eens aan een nicotinepleister of medicijnen in een pleister. Het is zelfs zo dat 60% van wat je op je huid smeert rechtstreeks in de bloedbaan terecht komt.

 

Wij vrouwen smeren heel wat af. Een gemiddelde vrouw gebruikt 12 producten per dag. Je moet dan denken aan een dagcrème, deodorant, shampoo, tandpasta, lippenstift etc. Ik gebruik 24 producten per dag, hoeveel producten gebruik jij? Gemiddeld zitten er 15 verschillende chemische stoffen in een product. Zo’n 2,5 kg chemische stoffen die je per jaar op je huid smeert komt in de bloedbaan terecht. Voor tientallen jaren lang! Toch wel beangstigend…

 

Wat zou er gebeuren met je huid als je er helemaal geen chemische stoffen meer op zou smeren? Geen irriterende conserveringsmiddelen, geen minerale oliën die je huid uit balans brengen, geen parfums waar weet-niet-wat in kan zitten. Alleen nog natuurlijke cosmetica. Zou je het verschil kunnen zien?

 Ik durf het aan!

 

Een paar jaar geleden werd ik me steeds bewuster van wat ik op mijn huid en die van mijn klanten smeerde. Steeds vaker las ik de ingrediëntenlijst. Wat er nou in een product zat, was zelfs voor mij een raadsel. Ik ging me erin verdiepen. Wilde ik dit wel op mijn huid smeren? Wat zat er eigenlijk in wat echt goed was voor de huid?

Steeds meer werd ik aangetrokken tot natuurlijke producten. Maar werken die wel? Krijg ik daar het resultaat mee wat ik wil? Nee, in eerste instantie niet. Wat een teleurstelling. Ik zag geen verschil. Ik wist toen nog niet dat je met natuurlijke producten niet instant resultaat kreeg. Maar na een paar maanden zag ik mijn huid mooier worden. Frisser, levendiger en een mooie gloed. Ik was blij verrast!

Toen moesten mijn klanten nog overtuigd worden. Voor de meesten hoefde het niet zo. Zeker niet biologisch en ook nog duurder. Maar ik was enthousiast en deed ze een bod om het uit te proberen. Wat ik toen voor resultaten zag was ongelofelijk. Gerstekorreltjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Klanten met een extreem gevoelige rode huid zagen hun huid rustiger worden. Pukkeltjes, mee-eters, vlekjes, acne, alle huiden kwamen in balans. Klanten kregen een frisse en mooie huid. Ze waren om. En nog steeds.

 

En wat zit er in? Heel veel biologisch geteelde planten, groenten, kruiden en zeewier in een bedje van Aloë Vera gel of koud geperste olie. Puur natuur!

 

En ja…..ik durf een lik te nemen van mijn dagcrème.