Vitamine C, de redder voor onze huid

Gebruik jij al producten met vitamine C erin? Studies tonen aan dat vitamine C een van de meest effectieve ingrediënten is om de huid écht te verbeteren. In deze blog lees je wat vitamine C allemaal voor je huid doet en welke producten het beste zijn voor je huid.

Wat is vitamine C?

Vitamine C staat ook bekend als ascorbinezuur. Het is een krachtige antioxidant die zorgt voor een goede weerstand en een gezonde huid. Ons lichaam kan geen vitamine C aanmaken en slaat het ook niet op. De opname moet dus komen uit voedsel, supplementen of via huidverzorgingsproducten zoals serums en moisturizers.

Wat doet vitamine C voor je huid?

  • Vitamine C is een krachtige antioxidant. Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de schademakers van onze huid. Ze breken het collageen en elastine af met lijntjes en rimpels tot gevolg.
  • Vitamine C werkt verhelderend op pigmentvlekjes en restvlekjes van acné. Het geeft een egale en stralende huid en vermindert zichtbaar de schade door de zon.
  • Vitamine C is nodig voor de productie van collageen. Collageen geeft stevigheid en volume aan je huid. Hierdoor krijg je minder snel rimpels en ziet je huid er langer jong en stevig uit.
  • Vitamine C heeft een positief effect bij de ondersteuning van je huidbarrière. Het helpt bij huidaandoeningen zoals rosacea en acné, door roodheid en ontstekingen tegen te gaan.

Waar moet je op letten?

Vitamine C werkt alleen in concentraties vanaf 4%. Heb je een huidprobleem dan moet de vitamine C concentratie tussen de 10 en 20% liggen. Een te lage concentratie van vitamine C is mogelijk niet krachtig genoeg, en te hoog kan voor huidirritatie zorgen.

Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. Vitamine C en E vormen een gouden duo.

Vitamine C is zeer instabiel en kan slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Let dus goed op dat je een luchtdichte verpakking koopt of vraag, hoe de vitamines goed blijven.

De vitamine C producten van Éminence Organic worden stabiel gehouden door een combinatie van L-ascorbinezuur, botanische ferulinezuur, vitamine C-zout en meerdere antioxidanten waaronder vitamine E. De vitamine C wordt pas vrijgegeven als het is opgenomen in de huid. Enzymen breken het vitamine C-zout af en geven de vitamines veilig en direct af aan de huidcellen. Daarom blijft de vitamine C in de producten van Éminence goed ook al zijn niet alle producten luchtdicht verpakt.

Welke producten zijn goed voor mijn huid?

De bewezen vitamine C producten van Éminence Organic zijn gemaakt van frisse citrusvruchten en groene bladgroenten zoals boerenkool, broccoli en spinazie. Boordevol vitaminen, voedingsstoffen en antioxidanten.

Heb jij nog geen producten met vitamine C? Dan is nu het moment!

Lime Fresh Tonic

Verfris je huid dagelijks met deze balancerende vitamine C tonic. Vers geperst limoensap zit boordevol antioxidanten en werkt als een natuurlijke adstringerende stof om de huid te verstevigen. Groene thee biedt extra antioxidant bescherming tegen vrije radicalen en lavendel kalmeert en verjongt om een evenwichtige teint te herstellen

Citrus & Kale Potent C+E Serum

Verminder de tekenen van veroudering en bescherm je huid met dit lichte, geavanceerde serum met 16% vitamine C. Het maakt de huid onmiddellijk helder en de collageenproductie wordt gestimuleerd. Vitamine E hersteld en hydrateert de huid, terwijl antioxidantrijke bladgroenten extra bescherming tegen vrije radicalen bieden en de elasticiteit van de huid verbeteren voor een jeugdige en stralende huid.

Citrus & Kale Potent Masque

Voed de huid met dit superfood crème gelmasker, met 16% vitamine C en E om de huid te verhelderen, te beschermen en de collageenproductie te stimuleren. Vitamine C afkomstig van citrusvruchten vermindert fijne lijntjes en licht donkere vlekken op. Vitamine E hersteld en hydrateert de huid en bladgroenten bieden bescherming tegen vrije radicalen. Het masker is ideaal om de absorptie van het serum te optimaliseren.

Zoals je zojuist gelezen hebt is vitamine C een van de meest effectieve ingrediënten om je huid écht te verbeteren. Heb jij nog geen producten met vitamine C erin? Dan is nu het moment!