Tips voor een zachte winterhuid

Het gaat nu toch echt gebeuren:  we krijgen te maken met strenge vorst en sneeuw. Het heerlijke winterzonnetje nodigt uit voor een lekkere wandeling door de natuur. Dikke jas, sjaal, muts en handschoenen aan. Je hele lichaam is bedekt onder een dikke laag kleding, behalve je gezicht. Dat moet de kou en de wind trotseren.

Gesprongen adertjes

Je huid beschermt je lichaam tegen de kou en zorgt dat het vanbinnen op temperatuur blijft. De bloedvaatjes in de huid vernauwen zich. Door wandelen of sporten in de kou, gaat het bloed meer stromen waardoor je een mooie blos op je wangen krijgt. De zuurstof in de buitenlucht doet je huid goed. Daarna kom je binnen in een heerlijk warm huis en voel je je huid gloeien. De vaatjes verwijden zich weer en de kleur op je wangen of gezicht kan zo mogelijk nog roder worden.

Is de huid in een goede conditie en zijn de bovenste huidlagen intact, dan zal je weinig hinder ondervinden. Zijn de bloedvaatjes sterk genoeg, dan kunnen ook die het aan. Zie de vaatjes als een elastiekje dat steeds wordt uitgetrokken en weer losgelaten. De elasticiteit heeft dan heel wat te verduren. Op een gegeven moment kan de rek eruit gaan. Het gevolg is dan gesprongen adertjes, ofwel couperose.

Winterjeuk

Is je huid kwetsbaar of gevoelig, dan zal dit zeker in de winter verergeren. Droogheid, jeuk en eczeem zullen nog meer de kop opsteken. De huid kan zelfs gaan schilferen.

De grootste problemen worden veroorzaakt door het onttrekken van vocht aan je huid. De gevoelige beschadigde huid, is niet in staat om het vocht goed vast te houden waardoor de huid droog en dof aanvoelt.

Tips

  • Laat je huid wennen aan de kou, door koud na te douchen. Het traint bovendien je bloedvaten en verstevigt je huid.
  • Douche niet te heet. Dit onttrekt alleen maar vocht uit de huid.
  • Zorg dat je voeding voldoende gezonde vetten bevat. Olijfolie, avocado, een handje noten; ze zijn allemaal ondersteunend.
  • Supplementen met omega 3 zoals de Skin Balance zorgen voor een goede huidbarrière.
  • Is je huid zeer vochtarm dan kunnen de supplementen Skin Hydrate en de Epidermoil wonderen doen. Het herstelt de huid zicht- en voelbaar naar een zachte en gezonde huid.
  • Gebruik de juiste Skincare als een warme jas, maar een die de huid wel zelf laat werken en ademen en meewerkt aan verbetering. Niet als een pleister op de wonde.
  • Vergeet de rest van je lichaam niet. Smeer het na elke douchebeurt in om het zacht en soepel te houden. Bijvoorbeeld met de heerlijke Wild Flower Body Oil
  • Scrub de huid voorzichtig om de dode cellen te verwijderen, ook van het lichaam.

Producten voor in de winter

De redders in nood, maar liever nog als preventie om je huid optimaal in conditie te houden:

1 Facial Recovery Oil

Deze staat met stip op 1 om de droge huid te hydrateren en herstellen met kostbare kruiden en voedende oliën. Deze luxe gezichtsolie is doordrenkt met kruidige salieolie, olijfolie, saliebladextract en Ylang Ylang.

2 Camellia Glow Solid Face Oil

Nieuw in mijn salon is deze gezichtsolie met roze toermalijn edelstenen. Het bevat Camellia Oil, Marula Oil en Hennepzaadolie. Zeer hydraterend en voedend. Beschermt de huid tegen omgevingsfactoren. Een droge, doffe vermoeide huid wordt hersteld en geeft een super mooie zachte glow.

3 De Linden Calendula Treatment

Heelt, herstelt en voedt de huid. Deze heerlijke treatment is te gebruiken als dag-nachtcrème en als masker. Een echte traktatie voor in de winter.

4 Rosehip & Lemongrass Repair Balm

Heb je last van een droog aanvoelende huid en eczeemplekjes? Gebruik dan deze Repair Balm. Deze balsem bevat een natuurlijk herstelcomplex. Gebruik het plaatselijk op schrale plekjes of als ultrarijke gezichtscrème om de winterhuid te herstellen en te kalmeren.

Is jouw huid voorbereid op de winter? Ik geef je graag advies.