pompoenpeeling

Waarom een pompoen peeling en masker je huid speciaal in de herfst kunnen helpen

Pompoen is lekker en supergezond om te eten, maar wat dacht je van pompoen in je huidverzorging? Hoewel de Pumpkin producten het hele jaar leverbaar zijn, passen ze perfect in dit jaargetijde, wanneer de huid meer moeite heeft om haar vocht vast te houden. Ga mee met de flow van de natuur!

Waarom pompoen zo gezond is om te eten

De vrucht heeft een lage energetische waarde (weinig calorieën), maar bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien. Een tekort aan deze vitamine kan namelijk leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht.

Voordelen van pompoen in huidverzorging

De geur roept herinneringen op van een smakelijke taart en het maakt de huid tegelijk zijdezacht. Dit komt omdat pompoenpulp en pompoenpitolie een breed scala aan nuttige voedingsstoffen bevatten, waaronder vitamines, mineralen, vetzuren en fruitzuren (AHA’s). Vitamine A en C en andere antioxidanten helpen beschermen tegen oxidatieve schade. Vitamine C is vooral fantastisch voor het behandelen en verminderen van donkere vlekjes. AHA’s zijn de sleutel tot een stralende teint en helpen bij vernieuwen van huidcellen, een verbeterd vochtgehalte en vermindering van fijne lijntjes.

  • Het voedt de huid met bio flavonoïden
  • Hydrateert diep en maakt de huid voller
  • Stimuleert de productie van collageen
  • Antioxidanten voorkomen huidveroudering
  • Levert betacaroteen, aminozuren en fruitzuren aan de huid

Pumpkin Latte Hydration Masque

Een puree van verse pompoen om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden, gewoon thuis in je eigen badkamer. Een laagje Pumpkin masker ruikt niet alleen heerlijk, het maakt je huid ook zijdezacht, soepel en levendig.

Yam & Pumpkin Enzyme Peel

Deze award winnende zoete aardappel en pompoen peel, bevat 5% melkzuur en glycolzuur voor een thuisbehandeling. Het egaliseert de huid, vermindert donkere vlekken en zorgt voor een zachte peeling zonder irritatie. Na het grondig afspoelen is de Shooting Chamomile Tonique een aanrader om te neutraliseren.


Ben je op zoek naar een intensievere peeling? Kom dan naar de salon voor een professionele Yam & Pumpkin Peeling kuur. Je gaat gegarandeerd met een glow de deur weer uit!