anti-aging boost

Het toverwoord collageen

Collageen, je hebt er vast wel eens van gehoord, want als het over huidveroudering of huidverjonging gaat, dan is collageen een soort toverwoord. Wat is collageen, wat doet het voor je huid en hoe houd je zoveel mogelijk collageen in je huid?

Collageen zorgt in je hele lichaam voor stevigheid, ook in je huid

Collageen is een belangrijk eiwit dat een onderdeel vormt van het bindweefsel. Het zit niet alleen in de huid, maar in je hele lichaam. Het is een van de belangrijkste bouwstenen voor je botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel. Het ontleent zijn naam aan het Griekse woord “Kolla”, wat lijm betekent. Collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Collageenproductie neemt ieder jaar af

Collageen wordt in de huid aangemaakt en houdt je huid jong, stevig en soepel. Maar wist je dat je collageenvoorraad vanaf je 25e   levensjaar, jaarlijks met ongeveer 1% afneemt? Na je 50ste  wordt er zelfs nog nauwelijks collageen aangemaakt. Wanneer we meer collageen verliezen dan we aanmaken, beginnen de zichtbare tekenen van veroudering snel te ontstaan. Verzwakt collageen kan niet de broodnodige structurele ondersteuning bieden. Het gevolg is een steeds slapper en dunner wordende huid met rimpels.

Zit je veel in de zon, eet je veel suiker en heb je veel stress? Dan zal de collageenproductie nog sneller afbreken. Met als resultaat: vroegtijdig zichtbare tekenen van huidveroudering.

Collageen in crèmes, werkt dat?

Crèmes die beloven de huid te verstevigen doordat ze collageenvezels zouden bevatten, kun je beter links laten liggen. Dat kan eigenlijk niet werken. Collageen is namelijk te groot om de huidbarrière te kunnen passeren. Wat wel werkt in crèmes zijn ingrediënten zoals peptiden, retinol en vitamine C. Deze ingrediënten beschermen en stimuleren de natuurlijke collageenproductie.

Waar synthetische ingrediënten vaak roodheid, irritatie of schilfering veroorzaken, werken de producten van Éminence en Absolution met botanische ingrediënten zodat bijwerkingen worden voorkomen.

Hier zijn een paar favorieten met hoog gedoseerde vitamine C, Smart Collagen Complex en Natural Retinol Alternative.

 • Éminence Organics Marine Flower Peptide serum
 • Marine Flower Peptide Eye Cream
 • Artic Berry Peel & Peptide Illuminating System
 • Bamboo Firming fluid
 • Citrus & kale Potent C+E serum

 Deze producten beschermen en stimuleren de collageenproductie, waardoor je huid er langer jeugdig, stevig en vol uit blijft zien.

Behandelingen in de salon

In mijn salon geef ik veel bindweefselmassages. Met een bindweefselmassage wordt de huid gestimuleerd om collageen aan te maken. Ook worden verklevingen ( rimpels) los gemaakt. De doorbloeding en het zuurstofgehalte worden verbeterd, wat een algehele en mooiere huidconditie oplevert. Éminence Organic heeft fantastische peelings die de collageenproductie beschermen en stimuleren. Daarom krijg je nu voor nog meer resultaat, een gratis peeling bij een bindweefselmassage. De bindweefselmassages: Natural Face Lifting en de Transformage Massage, zijn echte collageenboosters voor je huid. Om het resultaat langer te behouden, kun je thuis gezichtsgymnastiek doen.

Duurzame huidverjonging

Hoe goed de buitenkant ook verzorgd en gestimuleerd wordt, de binnenkant is bepalend voor het resultaat. In de eerste plaats is gezonde voeding van belang. Maar als je je huid wilt verjongen omdat deze verslapt is en rimpeltjes vertoont, heb je heel erg veel eiwitten nodig. Dit kan je eigenlijk niet uit je voeding halen. Indien je overweegt een intensieve bindweefselmassage te ondergaan, is het van belang dat er bouwstoffen op de huid én in het lichaam aanwezig zijn voor herstel en opbouw. Start daarom naast gezonde voeding ook met extra Collageen Suppletie een periode voorafgaan aan, en tijdens de behandeling of een kuur. De supplementen Skin Base, Skollagen en de Boost & Lift bevatten hoge concentraties collageen, vitamine C en MSM. Ze vullen op een natuurlijke manier de collageenvoorraad weer aan, die je in de loop van de jaren bent verloren. Je huid wordt weer steviger, krijgt meer volume en rimpels verminderen. De resultaten zullen je overtreffen.

Voedingstips die collageenopbouw extra ondersteunen

 • Witte kool
 • Avocado
 • Rood fruit en rode groenten
 • Bonen
 • Vis
 • Knoflook
 • Wortels
 • Citrusvruchten
 • Lijnzaad
 • Donkere bladgroenten
 • Soja
 • Gelatine

Merk je dat jouw huid slapper aan het worden is en dat je meer rimpels krijgt? Boek dan een bindweefselmassage. Je krijgt er nu gratis een peeling bij voor een extra Collageen boost!

 www.schoonheidssalon-natuurlijkmooi.nl/afspraak