Heb jij last van een droge huid?

Heb jij last van een droge huid? Sommige mensen hebben altijd een droge huid. Andere alleen in de winter of als ze onder de douche uitkomen. Een droge huid voelt heel oncomfortabel aan. Je kunt last hebben van een trekkerig en strak gevoel, schilfertjes, ruwe plekjes, roodheid en zelfs eczeem.

Hoe komt het?

Het komt omdat je huidbarrière niet meer intact is. Je huidbarrière is simpel gezegd de buitenste huidlaag. Die beschermt je tegen invloeden van buitenaf en reguleert de vochthuishouding. De cellen van de buitenste huidlaag worden omgeven door huidvetten. Je kunt dat zien als een soort cement. Die houden de huid soepel en zacht. Bij een droge huid heb je te weinig huidvetten. Het vocht wat in de huid zit kan daardoor makkelijk verdampen en bacteriën kunnen makkelijker naar binnen.

Oorzaken

Te veel wassen, scrubben, reinigen en smeren met irriterende synthetische cosmeticaproducten kunnen de oorzaak zijn van een beschadigde huidbarrière. Maar ook roken, de zon en het winterweer kunnen de huidbarrière beschadigen. Talgklieren maken minder vet aan in de winter. Ook maakt je huid minder vet aan als je ouder wordt.

Wat kan je er aan doen?
10 tips:

  1. De goede vetten eten zoals zalm, makreel, avocado en noten. Maar als je echt een droge huid hebt is dat niet voldoende. Wat dan helpt zijn de goede vetten in te nemen in de vorm van supplementen. De Epidermoil en de Skin Balance van Laviesage herstellen de huidbarrière.

 

  1. Gebruik een vollere crème of olie. In de producten van Absolution en dr. Alkaitis zitten geen schadelijke en irriterende stoffen. Ze zijn 100% natuurlijk en biologisch. De Crème Riche van Absolution en de Organic Treatment Oil van Dr. Alkaitis zijn beide zeer geschikt voor een droge huid.

 

  1. Reinig je gezicht met lauwwarm water en gebruik een zachte reiniger. Bv de Crème Douce Démaquillante van Absolution.

 

  1. Als extra ondersteuning zou je een serum kunnen gebruiken. Bv de Solution Énergie van Absolution of de Organic Ageless Elixer van Dr. Alkaitis.

 

  1. Drink minimaal 2 liter water

 

  1. Smeer je lippen regelmatig in met bv Le Baume van Absolution. Deze lippenbalm kun je ook gebruiken voor droge plekjes op je gezicht. Ideaal!

 

  1. Trek handschoenen aan als je naar buiten gaat en smeer ze regelmatig in met bv. Le Soin des Mains van Absolution.

 

  1. Zorg dat de lucht in huis bevochtigd wordt door bakjes water aan de radiator te hangen.

 

  1. Draag geen kriebeltruien van wol maar katoen.

 

  1. Spreek regelmatig een gezichtsbehandeling af. In de salon wordt je huid met natuurlijke producten weer hersteld, gevoed en gehydrateerd. Je huid heeft het nodig!

 

Een droge huid is heel vervelend. Sommige mensen denken dat ze daar mee moeten leren leven, maar dat is echt niet zo! Heb jij last van een droge huid? Met deze tips gaat je huid zich weer herstellen en comfortabel aanvoelen.

 

Wil jij weten welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid? Maak dan een afspraak voor een gratis huidadvies.